ESTHECIN

 

artikelfoto EsthecinHet hebben en behouden van een volle haardos is helaas niet voor ieder man weggelegd. Uit cijfers blijkt namelijk dat 80% van de mannen vroeg of laat met kaalheid krijgt te maken. 20% van de blanke mannen kampt hier al mee als ze rond de 20 jaar oud zijn. Op hun dertigste heeft ruim 30% van de mannen last van kaalheid. Op hun vijftigste komt dat bij de helft van de mannen voor en rond het zeventigste levensjaar heeft ruim 80% van de blanke mannen met kaalheid te maken. Wat is toch de reden dat veel mannen kaal worden en is er een oplossing voor?

 

Kaalheid wordt vaak toegewezen aan stress of een verkeerd voedingspatroon maar bij veruit de meeste mannen is aanhoudend haaruitval echter erfelijk bepaald. Het zit nu eenmaal in de genen en daar heb je zelf geen enkele invloed op. Als man zijnde erf je de kaalheidsgenen van je moeder. Want de sterkste genetische risicofactoren voor kaalheid worden doorgegeven op het vrouwelijke X-chromosoom. Maar ook is bewezen dat roken een slechte invloed heeft; het vernietigt de haarzakjes en vermindert de bloed- en hormooncirculatie in de hoofdhuid. Daarnaast is ook de schildklier van invloed op de haargroei. Bij mannen is de beginnende kaalheid vaak te zien aan de slapen en op hun kruin. Dat zijn de meest voorkomende plekken waar het haar zichtbaar dunner begint te worden. Overigens hebben kale mannen nog wel haar; het is alleen zo microscopisch klein dat deze niet met het blote oog zijn te zien.

 

 

  • HAARGROEI CYCLUS


Haren zijn de snelst groeiende cellen in ons lichaam. Het haar is opgebouwd uit een hard soort eiwit genaamd keratine. De gezondheid van de haren wordt in het haarzakje bepaald. De haarzakjes worden al in de baarmoeder gevormd en zijn in de 22e week volgroeid. Daarna worden er geen haarzakjes meer gevormd, dus je wordt geboren met het aantal haarzakjes waar je je hele leven mee zal moeten doen. Uit 1 haarzakje groeien zo’n 1 tot 4 haren. Het is belangrijk om te weten dat haar via een bepaalde cyclus groeit: groeifase, haaruitval, rustfase en weer een nieuwe groeifase. Schrik bijvoorbeeld niet als je zo’n 50 tot 100 haren per dag verliest want dat is vrij normaal. Want oude haren moeten plaats maken voor nieuwe gezonde haren. Door die cyclus wordt ook duidelijk dat het haar niet aan 1 stuk door groeit; dat gebeurt dus enkel in de groeifase. Die duurt bij hoofdhaar zo’n 2 tot 6 jaar. In de volgende fase stopt het groeien en laat de haarwortel los, wat ongeveer 2 weken duurt. Het haar blijft dan nog wel in het haarzakje zitten, waarna een rustperiode volgt van ongeveer 3 maanden. Uiteindelijk krimpt de haarwortel en onderin het haarzakje wordt een begin gemaakt van een nieuwe haar. Het oude haar valt dan uit het haarzakje en het nieuwe haar komt dan tevoorschijn. Bij mannen met een wijkende haargrens wordt de groeifase steeds korter en de rustfase steeds langer. Het haarzakje waaruit hun haren groeien wordt ook steeds kleiner en uiteindelijk blijft hun haar zo kort dat hij niet meer het oppervlak van hun hoofdhuid bereikt.

 

hans1 

  • MANNELIJKE HORMONEN


Het feit dat kaalheid bij mannen (80-95%) procentueel vaker voorkomt dan bij vrouwen (40%) heeft alles te maken met de mannelijke hormoonhuishouding. De boosdoener hiervoor is het mannelijk hormoon dihydrotestosteron oftewel DHT. Dit is een belangrijke stof voor je lichaam; je hebt er niet alleen receptoren voor in je haarzakjes maar ook in je huid, lever, brein en prostaat. DHT is een aan testosteron verwant hormoon: een deel van het testosteron wordt door het enzym 5-alfa-reductase omgezet in DHT. Als hormoon is DHT verantwoordelijk voor het “activeren” van haaruitval. We noemen dit androgeen haaruitval. De hoeveelheid DHT in het bloed, de genen en de leeftijd spelen een rol in de ernst van de hoeveelheid haaruitval. Mannen hebben nu eenmaal meer testosteron dan vrouwen dus ook automatisch meer DHT. Wanneer de haarzakjes aan DHT worden blootgesteld dan beginnen deze te krimpen. Dit heeft tot gevolg dat de haren blijven steken in de zogenaamde rustfase en niet meer de kracht hebben om te groeien. Na verloop van tijd stopt de haargroei uit deze haarzakjes zelfs helemaal. Of je als man snel kaal wordt hangt af van je testosteron niveau en de hoeveelheid en gevoeligheid van de DHT-receptoren in je haarzakjes. Hierbij speelt overigens ook erfelijkheid een grote rol. Kale mannen zijn gevoeliger voor DHT dan mannen met veel haar.

 

 

  • ESTHECIN


Om haarverlies tegen te gaan ontwikkelde Drs. Hans van Montfort een haarserum onder de naam Esthecin. Geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Bij de ontwikkeling van Esthecin is gekeken naar de manier waarop de hoofdharen groeien en hoe de gezondheid van haren kan worden bevorderd. Esthecin is gebaseerd op het principe om de haarzakjes dusdanig opnieuw actief te maken zodat ze weer haar gaan produceren. En het voeden van de haarzakjes welke zich in een rustfase begeven. Want als de haarzakjes 2 tot 3 jaar niet meer actief zijn dan lossen deze op en komen ze niet meer terug. Met het Esthecin haarserum worden de wortels en haarzakjes gevoed waardoor de kwaliteit van de haren kan worden verbeterd. Dit binnen de mogelijkheden van de aanwezige haarzakjes. Want het is belangrijk om te weten dat de haarzakjes van iemand die langer dan 2 of 3 jaar kaal is niet meer te activeren zijn. Smeren met Esthecin heeft dan helaas geen zin meer. Esthecin wordt op de markt gebracht als een cosmetisch middel want vanwege de strenge EU-wetgeving mag het geen geneesmiddel heten. Deze Nederlandse innovatie wordt overigens in Zwitserland geproduceerd. Om de Nederlandse man te bereiken is er al een artikel gepubliceerd in de Mens Health en ook de directeur van de Nederlandse Haarstichting staat geheel achter de werking van Esthecin. In de toekomst hoopt Hans dat de kappers Esthecin zullen gaan omarmen.

 

 esthecin product

Esthecin bevat een combinatie van uitsluitend natuurlijke ingrediënten die zijn geselecteerd op de werking aan de haarzakjes. Het is dus een 100% natuurlijk haargroeimiddel. De werkzame bestanddelen in Esthecin remmen de omzetting van testosteron in DHT, stimuleren de groeifase, bevorderen de stofwisseling, remmen de ontstekingen in de haarwortels en verbeteren de aanvoer van essentiële voedingstoffen. Voor Esthecin is een unieke nieuwe liposomale techniek ontwikkeld; deze techniek zorgt ervoor dat de werkende bestanddelen de haarzakjes kunnen bereiken om daar hun werking te hebben. Het dringt dus door de hoofdhuid heen. Daar waar andere shampoos vaak een beperkende werking hebben want ze worden immers binnen 1-2 minuten al uitgespoeld.

 

  • RESULTATEN 

Tijdens de perspresentatie wordt duidelijk vermeld dat je minimaal 3 maanden het Esthecin haarserum moet gebruiken om zichtbaar resultaat te kunnen zien. Het haarserum moet 2 keer per week al masserend worden toegebracht op de hoofdhuid. Het trekt snel in de hoofdhuid en kan het beste voor het slapen gaan worden gebruikt. Inmiddels is Esthecin al getest door een groep mannen met androgeen haarverlies. Alle deelnemers waren tevreden en lieten een verbetering zien van de haarkwaliteit. Zelf ben ik op mijn 52e nog steeds gezegend met een gezonde en volle haarbos, dus het testen van dit product is voor mij niet van toepassing. Wel laat ik Esthecin door iemand anders testen en zal zijn ervaring hier in dit artikel over een aantal maanden gaan delen. Iemand die inmiddels al wel enthousiast is over Esthecin is de Nederlandse acteur Egbert Jan Weeber.

 

 

Lees ook: http://www.beautyformen.nl/component/advportfoliopro/project/90-diversen/38-mannen-kaalheid

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: